TrusTool

Bouwen aan vertrouwen
in organisaties

TrusTool is een digitale oplossing die vertrouwenspersonen faciliteert om professioneel invulling te geven aan hun rol. Een rol die steeds belangrijker wordt. Als organisatie wil je vroegtijdig signalen opvangen om te kunnen
ingrijpen als er sprake is van een onveilige situatie of misstand. Dit kan escalatie, ziekteverzuim, reputatieschade en conflicten voorkomen. TrusTool werkt ook preventief. Je straalt uit dat je als organisatie staat voor sociale veiligheid en integriteit.

Expertise en praktijkervaring

TrusTool is een initiatief van Dorianne Broekman. Al meer dan 30 jaar is zij werkzaam als advocaat arbeidsrecht. In deze rol heeft ze veel te maken met situaties waarin ongewenste omgangsvormen, misstanden en/of een onveilige (werk)cultuur worden ervaren. Zo’n situatie kent eigenlijk alleen maar verliezers. Dat wil zij graag voorkomen. Als gecertificeerd vertrouwenspersoon levert ze daarom haar eigen bijdrage aan een veilige en integere organisatiecultuur. TrusTool is door haar ontwikkeld om de rol van vertrouwenspersonen verder te professionaliseren.

Dorianne Broekman

Als vertrouwenspersoon liep ik er tegenaan dat werknemers vaak een vertrouwenspersoon moeten benaderen via een e-mailadres van het bedrijf. Maar waar blijft dan die e-mail? Wie ziet die e-mail? Waar slaat een vertrouwenspersoon de gegevens van de meldingen op? Ook sprak ik (coördinerend) vertrouwenspersonen die veel tijd kwijt zijn met rapportages. Dat kan makkelijker dacht ik. En zo is het idee van TrusTool ontstaan. Vanuit de praktijk.
Logo LVV 2024

TrusTool is dé digitale oplossing voor vertrouwenspersonen

Geïnteresseerd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Meer services van TrusTool

Het team achter TrusTool zijn experts op het gebied van (klachten)reglementen, gedragscodes en klokkenluidersregelingen. Ze hebben veelal een juridische achtergrond en zijn op de hoogte van actuele wet- en regelgeving. Deze expertise zetten we graag in om het meldproces binnen bedrijven, sportverenigingen, scholen en zorginstellingen zo goed mogelijk in te richten. Indien gewenst kunnen we ook vertrouwenspersonen leveren.

Klantervaringen